Welkom bij Buitengewoon Leidschendam

Welkom bij Brasserie Buitengewoon Leidschendam

Wij verwelkomen je graag in onze knusse brasserie. Of je nu gezellig wilt borrelen of uitgebreider wilt eten, Brasserie Buitengewoon is dé hotspot aan de Sluisjes om het leven te vieren!

Ieder dorp of stadje heeft zijn eigen “huiskamer”. Een plek voor iedereen voor elk moment van de dag. Buitengewoon eten en drinken is een gezellige brasserie waar iedereen terecht kan voor een goede kop koffie, een lekkere lunch of diner.

Ook kunt u lekker bijkletsen met vrienden onder het genot van een drankje en hapje. Wij willen u graag gastronomisch verwennen. Dit doen we door u op uw wenken te bedienen. En door een leuke, vriendelijke en gastvrije omgeving te creëren, waarin u echt uit bent en u zich thuis voelt.

Buitengewoon eten en drinken is gelegen in het oude centrum van Leidschendam aan de sluis. De Leidschendamse sluis ligt ongeveer op de plaats waar vroeger de Vliet was afgedamd.

De huidige sluis dateert uit 1885 en ligt in het verlengde van de Damlaan, wat voorheen de belangrijkste verkeersader van het dorp was.
Het autoverkeer ondervond altijd veel hinder door de smalle ophaal-bruggen van de sluis.
Na voltooiing van de Sijtwendetunnel in 2003 is dit verleden tijd. De sluis was handbediend en is in 2006 geheel gerenoveerd en geëlektrificeerd. Er wordt tegenwoordig geen sluisgeld meer geheven. De sluis wordt bediend door de Provincie Zuid-Holland.

Website by Webroots